VR-spel och VR-glasögon

Jag minns när jag var liten och spelade Need for Speed på min dåvarande PlayStation. Det var ett superkul och uppslukande spel. Nu kan det förmodligen vara ännu bättre med det nya fenomenet virtuell verklighet, som verkligen har gjort sitt genombrott under 2016.

År 2016 kom det specifikt tre stora aktörer på marknaden i VR-spel. Samsung Gear VR, HTC Vive och till sist Oculus, som ägs av Facebook. Ett kvitto på att vi spelare jublar över att få prova detta medium? Svaret är ja. Jag såg även häromdagen fler spel som nämns på denna sida här.

Om du gillar bilspel rekommenderar jag att prova ett spel som heter Stunt Kart, där du kör runt på en gokartliknande bana. Superkul spel.

Don’t Let Go! – Detta spel är främst avsett för Oculus-plattformen. Spelet är att du sitter vid skrivbordet. Det finns en gyllene regel, och det är att man inte ska flytta sina händer. Jag kommer inte att avslöja för mycket, men jag kan försäkra dig om att det är svårt att inte röra sina händer.

The London Heist. I det här spelet agerar du som gangster som ska gå igenom en hel del “utmaningar”. En mycket uppslukande och intensivt spel.

Minecraft: En tidigare mycket populärt spel för gamers. Du behöver lyckligtvis inte spendera en massa pengar på en Oculus Rift, eftersom det är också möjligt att spela spelet på Samsung Gear VR i en annan version.

Hover Junkers: Spelet kanske inte har någon djupare mening, men är mycket underhållande. Handlingen är att jorden har fått slut på vatten och du måste sedan tävla mot andra för att hitta vatten. Spelet fungerar bra med t ex Oculus Touch-kontroller, Vives controller eller PS Move. Sålunda kan spelet inte rekommenderas för billiga VR headsets som Google Cardboard.

Technolust: Jag förutspår en stor framgång för detta inom genren VR-spel, och fann själv inspiration för spelet på denna sidan Buy VR guide Det är ett slags mystiskt spel där du själv måste hitta handlingen i spelet. Spelet utspelar sig i en inte så avlägsen framtid där kapitalistiska onda krafter har tagit över. Det är då ditt jobb att ta ställning mot dem. Spelet är förmodligen ett av de närmaste vi kommer till Bladerunner. Spelet kan också spelas på HTC Vive.

Förutom spel kan du också prova virtuella upplevelser som inte kräver kontroller. Bland annat kan du ladda ner en app som kallas NEWS VR som är en app som skapats av New York Times. Detta tar dig på dokumentär äventyr. Du kan bland annat se The Displaced, där man följer historien om hemlösa barn eller Destination: Inspiration, här kan du få inspiration till din nästa resa. Till dessa VR-upplevelser kan du till exempel använda Google Cardboard, Samsung Gear VR, BOBO VR-headset och andra liknande headset, där du enkelt kan placera telefonen i glasögonen. Slutligen önskar jag er all lycka med alla dessa erfarenheter i den nya virtuella världen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *